Prajitura Desteapta

de GretaRachita in Prajituri, 18 Ian 2014 | 4102 vizualizari

 

Iubesc bucataria. Sunt mereu in cautarea de a ma perfectiona in acest sens, de a cunoaste cat mai mult in acest sector, de a sti totul cu privire la tehnicile de gatire. Citesc absolut tot ce ajunge in mainile mele si care are chiar si cea mai mica legatura cu bucataria, cu ccea ce poate ajunge pe mesele si in farfuriile noastre. De multe ori ma intrsitez gandindu-ma ca trebuie sa dorm cele 4-5 ore pe noapte, ore in care as putea sa invat mai multe in ce priveste bucataria, as putea sa adun asa de multe cuostinte... Nu se poate inventa o metoda pentru ati putea inmulti cunostintele intr-un anumit domeniu in timp ce dormi? Nu ar fi deloc rau... Imi place sa experimentez, sa incerc orice in bucatarie ...dar ador si sa aduc in bucataria mea gusturile copilariei. E foarte ciudat si nu stiu de ce, dar unul dintre lucrurile care imi place cel mai mult este acela de a reinterpreta mancaruri ce apartin copilariei mele. Am obesrvat ca aceasta este o tendinta ce apartine si marilor genii alle bucatariei. ...asta inseamna ca nu sunt pierduta, inca, :)) nu sunt chiar asa de ciudata.
Asadar, astazi va propun o prajitura pe care mama mea o pregatea sambata seara, in acele seri de sambata in care realiza ca timpul nu i-a permis in niciun fel sa ne pregateasca ceva dulce mai elaborat. Este vorba de o prajitura pe care mama o numea: prajitura inteligenta sau falsul cremes si asta pentru ca folosind un singur aluat obtinea ca si rezultat o prajitura cu 2 straturi de foi si o crema gelatinoasa la mijloc, pe care eu il vedeam ca un mixt intre un cremes si o crema de zahar ars, doua din deserturile mele preferate.

 

INGREDIENTE

  • - 8 oua
  • - 1 l de lapte
  • - 4-5 de pliculete de vaniglie sau 2 bete de vanilie
  • - 200 g de unt/ margarina vegetala
  • - 8 linguri de zahar
  • - 9 linguri de farina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Desteapta:

Se freaca bine galbenusurile cu zahar. Topim untul sau margarina in cuptorul cu microunde si o amestecam cu galbenusurile (untul/margarina le racim inainte de a le amesteca cu ouale). Adaugam faina, laptele si albusurile batute spuma. Turnam toata compozitia intr-o tava inalta unsa cu unt si tapetata cu faina. O dam la cuptor la 180 grade preincalzit, pentru 1 ora.

O lasam sa se raceasca pana a doua zi. Mama o pregatea sambata seara pentru a o putea gusta duminica. Imi amintesc ca uneori adauga in compozitie un praf de budinca de vanilie.

Eu de data data aceasta am facut si o glazura de ciocolata topind 80 de grame de ciocolata la bagne marie cu 25 g de smantana dulce. Am decorat prajitura rece cu aceasta glazura calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Desteapta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Desteapta'' cu caramel