Prajitura desteapta

de jolygina in Prajituri, 9 Iul 2013 | 10495 vizualizari

 

de mult vroiam sa o incerc ,am incercat-o ,mi-a placut chiar e desteapta ,dar parca ii lipsea ceva ,nu stiu daca am gresit ceva ideea e ca prea avea gust de ou in concluzie e buna dar nu o mai fac

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 250 g unt
  • 250 faina
  • 1 litru lapte
  • 2 pliculete de zahar vaniliat
  • o esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Separam ouale, amestecam galbenusurile cu zaharul bine ,bine pana devin albicioase ,apoi amestecam cu untul care a fost topit ,dar sa nu fie prea fierbinte ,doar asa sa se poata amesteca cu galbenusurile. Se adauga faina in ploaie ,se adauga esenta de vanilie si zaharul vaniliat si laptele iar la sfarsit se adauga albusurile care au fost batute spuma. Le amestecam de jos in sus pentru a nu-si pierde volumul.

Turnam compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu faina ,eu am pus si in forma de silicon si de ceramica si a iesit foarte bine. Se coace la foc mic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta