Prajitura desteapta

de alilianaa in Prajituri, 20 Mar 2013 | 6825 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 125 g margarina
  • 600 ml lapte caldut
  • o lungura de apa
  • un plic de zahar vanilat
  • 150 g zahar
  • 125 g faina
  • zahar vanilat pentru pudrat
  • coaja rasa de portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Margarina se incalzeste pe foc. Usor-usor se va topi. Albusurile se bat spuma.Intr-un alt vas punem galbesnusurile, zaharul, zaharul vanilat si o lingura de apa si mixam cu nadejde pana se omogenizeaza. Peste compozitia cu galbenusuri adaugam margarina topita si amestecam. Adaugam si faina si amestecam. Peste acestea se pune laptele caldut . Dupa ce acesta a fost incorporat se adauga albusurile batute spuma. Se amesteca cu telul de jos in sus. Compozitia este lichida. 

O tava (eu am folosit una mai mica, de yena), se da cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor. 

Se pudreaza cu zahar dupa ce s-a racit bine. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

alilianaa 1

20.03.2013, 21:25

E desteapta Daciana. Cand am
facut-o prima data, nu prea mi-a venit sa cred...dar, iata dovada..

butoiaurora76 1

01.08.2013, 13:35

am facut-o si e tare buna!

butoiaurora76 1

01.08.2013, 13:37

se rastoarna din tava pentru ca partea ca de pandispan de deasupra sa fie baza prajiturii

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta