with love în bucătăria mea..
Vişinele se spală şi le scoatem sâmburii.
Untul se freacă bine cu zahărul, până când se topeşte zahărul. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste unt vom pune gălbenuşurile, unul câte unul, şi amestecăm bine. Se adaugă laptele treptat iar apoi încorporăm şi făina.
Albuşurile le batem spumă cu un praf de sare şi o lingură cu zahăr.
Peste albuşuri vom turna compoziţia făcută mai devreme şi vom amesteca de jos în sus, pentru a nu se lăsa albuşurile. Cantitatea de făina poate diferi, puneţi suficient de multă cât să faceţi un aluat ca pentru chec.
Încingem cuptorul şi pe o tavă punem hârtie de copt. Turnăm aluatul în tavă iar deasupra punem vişinele, repartizându-le în mod uniform.
Lăsăm la foc mediu până câd se coace, circa 35 de minute. Vom face testul cu scobitoarea înainte de a scoate prăjitura din cuptor.
După ce scoatem prăjitura din cuptor, o pudrăm cu zahăr şi o tăiem când s-a răcit.
Poftă bună!