Blat
Crema
Pentru ornat
Blat
Batem spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul şi gălbenuşurile, mixăm bine totul.
Adăugăm treptat uleiul, făina,cacao.
Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul încălzit, timp de coacer 30-35 minute, facem proba cu scobitoarea. Când blatul s-a răcit îl tăiem în două.
Crema
Fierbem laptele cu făina şi zahărul.
Când începe să fiarbă adăugăm fulgii de cocos. Lăsăm totul să fiarbă până când începe să se îngroaşe, amestecăm tot timpul în cremă pentru a nu se prinde. Când s-a răcit adăugăm untul treptat.
Untul trebuie să fie la temperatura camerei.
Ungem prima foaie cu toată crema, aşezăm deasupra a doua foaie. Turnăm glazură de ciocolată şi presărăm fulgi de nucă de cocos.