Prajitura Deliciu

de JulyCris in Prajituri, 13 Ian 2014 | 117267 vizualizari

 

Cand am mancat prima data din aceasta prajitura,papilele mele gustative,dansau... :) E extraordinara! Am facut-o la ziua fetiteti mele,la ziua sotului meu...credeti-ma ca era "bataie" pe ea printre invitati. Merita incercata!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr nuci maruntite si prajite
  • Blat
  • 7 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri pesmet
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 500 gr frisca
  • 7 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • Separat
  • 1 pachet mare biscuiti Petit-Beurre
  • 1 plic capuccino
  • 300 grame Finetti,Nutella,etc.
  • 1 cana cafea indulcita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Deliciu:

Blat

Se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul. Faina,pesmetul,nuca macinata si praful de copt,se amesteca si se pun peste albusuri.Nuca maruntita(cele 300 gr) se aseaja pe hartie de copt in tava si peste se pune aluatul. Se baga la cuptorul preincalzit. Dupa ce s-a copt,se rastoarna pe o tava. Imediat se pun cele 300 gr Finetti(cand inca e fierbinte) si se intinde pe tot blatul. Se lasa sa se raceasca.

Crema

Cele 7 galbenusuri,impreuna cu laptele si zaharul se pun pe foc la bain marie pana se ingroasa ca o smantana. Se mesteca din cand in cand in compozitie pt omogenizare. Dupa ce se ingroasa,se ia de pe foc si se raceste bine.

Se adauga frisca batuta si se amesteca.Se pune peste aluatul racit jumatate din compozitie,apoi un strat de biscuiti Petit scufundati in cafea,apoi cealalta jumatate.Se niveleza frumos si se presara un plic de capuccino ca decor.Se da la frigider peste noapte ca sa se intrepatrunda aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Deliciu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (21)

JulyCris 1

02.06.2014, 18:09

Lileakaty,cand pui ouale,zaharul si laptele pe foc pe baie de aburi(obligatoriu),trebuie sa lasi pana se ingroasa bine,nu doar sa se omogenizeze. Sa fie ca o budinca de vanilie. Apoi obligatoriu trebuie racita bine inainte de a adauga frisca batuta bine. Sper ca data viitoare sa iasa cum trebuie.

lileakaty 1

02.06.2014, 21:07

Copiii mi au spus ca data viitoare sa o fac la fel, pt ca eu m am tot scuzat.. le a placut enorm

Sweetie 1

14.12.2014, 14:21

Nucile se prajesc?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu