Cand am mancat prima data din aceasta prajitura,papilele mele gustative,dansau... :) E extraordinara! Am facut-o la ziua fetiteti mele,la ziua sotului meu...credeti-ma ca era "bataie" pe ea printre invitati. Merita incercata!
Blat
Se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul. Faina,pesmetul,nuca macinata si praful de copt,se amesteca si se pun peste albusuri.Nuca maruntita(cele 300 gr) se aseaja pe hartie de copt in tava si peste se pune aluatul. Se baga la cuptorul preincalzit. Dupa ce s-a copt,se rastoarna pe o tava. Imediat se pun cele 300 gr Finetti(cand inca e fierbinte) si se intinde pe tot blatul. Se lasa sa se raceasca.
Crema
Cele 7 galbenusuri,impreuna cu laptele si zaharul se pun pe foc la bain marie pana se ingroasa ca o smantana. Se mesteca din cand in cand in compozitie pt omogenizare. Dupa ce se ingroasa,se ia de pe foc si se raceste bine.
Se adauga frisca batuta si se amesteca.Se pune peste aluatul racit jumatate din compozitie,apoi un strat de biscuiti Petit scufundati in cafea,apoi cealalta jumatate.Se niveleza frumos si se presara un plic de capuccino ca decor.Se da la frigider peste noapte ca sa se intrepatrunda aromele.