Pentru inceput pregatim cafeaua (400 ml), apoi o lasam la racit si adaugam esenta doar cand este rece
Mixam albusurile spuma, iar galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema. Se amesteca faina, praful de copt, nucile si cacaoa si se amesteca cu crema de galbenusuri. Adaugam si albusurile spuma, amestecand usor. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem aprox.20 minute. Cand este gata copt, lasam la racit .
Pentru crema, introducem la cuptor timp de 5 minute nucile, apoi le macinam. Avem grija sa nu se arda, devin amare. Untul se bate spuma impreuna cu zaharul si esenta de rom. Peste cele 200 ml de cafea (rece) adaugam nuca macinata si amestecam usor. Rezulta o crema mai fluida care se amesteca cu untul batut spuma.
Acum revenim la blat, care intre timp s-a racit. Peste acesta se pune jumatate din crema de nuca, iar deasupra piscoturile trecute prin cafea. Adaugam si restul de crema si nivelam .
Ptr. glazura punem la foc mic ciocolata, uleiul (sau untul) si apa si amestecam pana se topeste si se obtine o crema lucioasa.
Se intinde glazura peste prajitura, dupa care se introduce prajitura la frigider pentru cateva ore bune.
Pentu cei care iubesc cafeaua merita incercata !
1
cafeua trebuie sa fie rece ( chiar daca am mai spus-o) nu strica sa mai mentionez acest aspect .
2
eu am asamblat prajitura tot in tava in care am copt blatul, deoarece nu am avut rabdare sa se racesca cafeua ceea ce a dus la topirea untului si a iesit mult prea lichida crema.