Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb

de anuta in Prajituri, 15 Iul 2016 | 3540 vizualizari

 

Pentru concurs retete de vara 
Prajitura fara coacere

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 150 g fulgi de porumb,
  • 75 g unt moale,
  • 3 linguri miere de albine
  • crema caramel:
  • 150 ml frisca lichida,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 3 lingurite de ness decofeinizat,
  • un plic de gelatina,
  • o mana de capsuni taiate cubulete
  • crema fructe:
  • o mana de visine,
  • o mana de capsuni
  • 100 ml frisca lichida
  • un plic de zahar vanilat,
  • un plic de gelatina
  • decor;visine si capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb:

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine.Se intinde compozitia intr-o forma cu inel de tasabila,pe marginea formei se decoreaza cu jumatati de casuni. Se mixeaza frisca cu nesul si zaharul pudra pana se intareste apoi se adauga gelatina hiodratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marin.Se toaqrna peste blatul din fulgi de pormb apoi se presara deasupra bucatele nmici de capsuni si se da la rece cca 30 minute. Se da la blender visinile a caror samburi s-au scos impreuna cu capsunile pana obtinem un piure fin. Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat pana se intareste apoi se adauga in fir subtire piureul de fructe,se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se toaqrna peste crema caramel,se decoreaza cu cateva capsuni si visine si se da la rece 2 ore inante de a fi taiata                         Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rondele cu cocos