O prăjitură ce nu lipsea aproape în nici un an de pe masă la evenimente importante în familie.
Anul acesta am făcut-o și eu de Paști, scuze că o postez după așa mult timp.
Într-o crăticioară punem la ars 250g zahăr. În altă crăticioară punem restul de zahăr (250g) cu 250 ml apă și punem pe foc până se topește zahărul. Când s-a caramelizat complet zahărul turnăm siropul și lăsăm la foc mic până se dizolvă tot caramelul. Lăsăm la răcit. Adăugăm oul, uleiul, făina, bicarbonatul și amoniacul stins cu o linguriță oțet.
Amestecăm bine până la omogenizare. Se dă aluatul la rece pentru 30 minute. Aluatul ajunge pentru 6 foi mici sau 3 foi mari. Nu este un aluat foarte tare și este un pic complicat de lucrat cu el. Așa că se va întinde direct pe o hârtie pergament deja măsurată pe fundul unei tăvi și tapetată cu făină pentru a ne ajuta la întindere :) Se coc pe rând la 180 grade C pentru 10-15 minute. După ce se răcesc se umplu cu frișca bătută și se lasă la rece pentru minim 24 ore. De preferat să se acopere cu o greutate de ex. un tocător de bucătărie. PS: Pozele sunt făcute din câteva colțuri rămase prin frigider, după câteva zile.
Atunci chiar am regretat că uitasem să fac poze și am realizat cât de bună a fost :))