Blat:
Sirop:
Crema:
Glazura:
Decor:
Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea fina.
Se pun intr-un castron de plastic impreuna cu dulceata de flori de salcam, sarea,zaharul, uleiul, bicarbonatul, praful de copt si sucul de fructe. Se mixeaza cca 10 min. la viteza normala.
Adaugam pudra de roscove, esenta de rom iar la final faina si continuam sa mixam pana obtinem un amestec spumos.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.
Turman compozitia in tava si coacem blatul la temperatura moderata pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam blatul la racit si ne ocupam de sirop, punand toate ingredientele la fiert la foc mic pana se topeste zaharul.
Dupa ce se raceste siropul, se repartizeaza pe intreaga suprafata a blatului (aflat inca in tava in care l-am copt), cu ajutorul unei linguri.
Crema se prepara astfel:
-punem cca 400 ml apa intr-o oala la fiert impreuna cu margarina, zaharul si esenta de rom
-dizolvam praful de budinca in cca 200 ml apa rece
-cand apa da in clocot adaugam budinca diluata si amestecam energic pana obtinem o crema de consistenta unei budinci
-luam vasul deoparte de pe foc si amestecam sa nu se formeze pojghita
-adaugam stafidele si semintele de rodie
Adaugam crema calduta peste blatul din tava si o intindem uniform pe toata suprafata.
Dupa ce s-a racorit,lasam la racit (eu am tinut-o in frigider cca 30 min) apoi o portionam dupa preferinta.
Preparam glazura punand apa la fiert impreuna cu zaharul si pudra de roscove. Lasam sa fiarba la foc moderat cca 15 min pana capata consistenta unei glazuri.
Glazuram prajiturelele si presaram seminte de rodie si cristale de zahar.
Pofta buna!