i-a luat ceva timp pana sa gasesc combinatii de painici facute la deshidrator, care sa fie pe placul meu.
Acum ca am descoperit imi place sa incerc diferite arome.
O alta combinatie delicioasa este cu radacina de telina si ceapa.
Ce imi place la painicile facute in deshidrator, este ca sunt satioase, dar nu-mi dau senzatia aceea de umflare pe care o am de la painea normala.
Migdalele si semintele de floarea soarelui le-am pus la inmuiat in apa peste noapte.
Daca maslinele sunt prea sarate, laati-le si pe acestea in apa cateva ore.
Am pus in blender migdalele si semintele de floarea soarelui impreuna cu cele 2 cani de apa si am procesat pana totul s-a transformat intr-o pasta. Daca blenderul pe care il folositi nu este foarte puternic, mai bine impartiti cantitatea in doua ca sa nu va chinuiti.
Dupa ce am obtinut pasta, am curatat maslinele de samburi si le-am adaugat in blender impreuna cu fulgii de drojdie si condimentele.
Am pus compozitia intr-un castron mare, am adaugat ceapa taiata cat mai marunt, apoi semintele de in macinate si taratele de psyllium. Am amestecat bine cu o spatula pentru omogenizare si le-am mai lasat putin deoparte ca semintele de in si taratele de psyllium sa-si faca treaba si sa absoarba din apa.
Apoi am intins compozitia cat de uniform pe tavitele deshidratorului si am lasat peste noapte la 40 grade.
Atentie, daca le faceti mai groase va trebui sa lasti mai mult. Daca nu sunt bine deshidratate, acestea vor prinde gust acru la temperatura camerei, dar in frigider vor rezista bine.
Deasemenea, daca veti face painicile mai groase, a doua zi dimineata este bine sa le intoarceti pe partea celalata pentru a se deshidrata mai usor.
Pentru pastrare eu le tin intr-o caserola in frigider.
Imi place sa le rontai goale, sa le cosum langa salata sau sa pun pe ele pasta de avocado, salata de vinete etc.
Voua ce combinatii va plac cel mai mult?
Daca ai un tips&tricks despre cum sa faci paini delicioase in deshidrator, am fi tare curiosi sa aflam si noi.
Cu mult drag,
Valentina