Pentru piticul meu care implineste astazi 17 luni. Cate o briosa pentru fiecare luna.
Se amesteca faina, praful de copt si zaharul. Se adauga untul moale si se amesteca.
Se bat ouale si se amesteca cu iaurtul si vanilia. Se adauga peste faina.
La final se adauga afinele si se amesteca usor.
Se pune aluatul in formele de briose, unse cu unt.
Se coc in cuptorul incins 25 de minute.
Pentru moate:
Se mixeaza in blender afinele cu 150 g apa si se dau apoi prin sita. Se adauga zaharul.
Se amesteca amidonul cu 30 g apa si adauga peste afine. Se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.
Se bate frisca lichida si se adauga siropul de afine. Se amesteca usor pana se omogenizeaza.
Se orneaza briosele cu crema de afine
1
Neavand foarte multe briose de ornat am folosit la crema de afine doar jumatate din cantitaile date.