O prajitura foarte delicata si extrem de buna
ALUAT:
CREMA:
Aluat:Faina se amesteca cu untul taiat bucatele,un praf de sare,coaja de lamaie si cele 4 galbenusuri pana se formeaza un aluat omogen,nu foarte tare.Aluatul astfel obtinut se pune la frigider pentru circa o ora, dar se poate face si cu o zi inainte,fara probleme.
Crema:Ricotta se amesteca cu crema de vanilie si cele 4 linguri de cacao.Se amesteca bine.Pentru ca nu aveam timp sa fac crema de vanilie eu am folosit metoda mai simpla si anume crema de vanilie la plic,care se face cam in 5 minute.
Aluatul il taiem in doua si il intindem in functie de tava pe care o avem.Se pune hartie de copt pe fundul tavii,punem prima foaie din aluat,crema,apoi ultima foaie de aluat.Se da la cuptor,la flacara mica pentru circa 30min,pana cand vedem ca devine aurie.Se lasa sa se raceasca si se presara cu zahar pudra.
Daca doriti sa faceti crema de vanilie acasa,aveti aici reteta.
Crema de vanilie:500ml lapte,50g faina,150g zahar,6galbenusuri.
Din cei 500 ml de lapte ne oprim un pahar de lapte pe care il vom adauga mai tarziu.Laptele se pune la fiert pana ce da un prim clocot,apoi se stinge flacara.Intre timp galbenusurile se amesteca cu zaharul pana cand devin o crema spumoasa,se adauga apoi faina si paharul de lapte pe care l-am pastrat.Aceasta compozitie o adaugam la laptele fiert,amestecand in continuu la foc mic,pana cand incepe sa se formeze crema.
1
Gustati crema inainte de a o baga la cuptor,daca mai trebuie zahar adaugati in functie de preferinte.Eu de regula mai adaug 4 linguri de zahar pudra,pentru ca noua ne place mai dulce.