reteta e compusa din mai multe retete... prajitura a fost facuta acum veo 2 luni dar n-am avut timp s-o postez :D asa ca, sa nu-mi cereti ca nu am :p
Prepararea foilor:
Laptele se amesteca cu zaharl si zaharul vanilat iar apoi batem cu un tel sa se topeasca zaharul.
Adaugam ouale, unul cate unul, si uleiul amesteand bine cu telul.
Punem praful de sare, amoniacul si amestecam bine.
Se adauga faina usor, suficientacat sa facem un aluat normal nelipicios.
Acest aluat se imparte in 3 si coacem, pe rand, fiecare foaie pe fundul tavii.
Dupa ce s-au copt se dau la racit pe un prosop de bumbac.
Prepararea cremei:
Capsunile se spala bine, se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie iar apoi le pasam. Eu le-am lasat un pic mai mari pentru a simti mai bine gustul capsunilor.
Topim foaia de gelatina, conform instructiunilor de pe ambalaj, si amestecam cu fructele pasate. Acest amestec se da la racit pana cand se leaga putin, circa 40 de minute.
Intre timp batem bine frisca lichida.
Dupa ce fructele pasate s-au inchegat, le amestecam in frisca batuta bine si peste adaugam sosul de fructe de padure. Crema se imparte in 3 parti.
Foile le punem intr-o tava, le insiropam si peste punem crema.
Apoi iar foaie, crema, foaie si iar crema.
Se da la rece cel putin 12 ore, e bine sa fie lasa mai mult, si apoi se taie.
Pofta buna!