Prajitura cu prune si bezea by Gaby

de MotanLaOale in Prajituri, 5 Noi 2015 | 21234 vizualizari

 

Pentru Saptamana Barbatilor care Gatesc.
Eu chiar pentru azi am facut-o, pentru cina din 5 noiembrie, deoarece am ceva de sarbatorit.
Este usor de facut. Trebuie sa ai un cantar, un mixer, si o tava. :))))

 

INGREDIENTE

  • 140g unt
  • 4 oua
  • 150g zahar + 6 linguri pentru bezea
  • 250g faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 kg prune
  • un praf sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si bezea by Gaby:

Se mixeaza untul cu zaharul pana se topeste.

Se adauga galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare.

Se amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare si se adauga peste compozitie.

Se adauga si coaja de lamaie.

Se omogenizeaza si se obtine un aluat ferm dar destul de moale pentru a fi intins.

Se unge o tava 23/26 cm cu unt.

Se distribuie cu lingura aluatul in tava si se intinde cu mana umeda uniform in toata tava.

Prunele se spala, se usuca, se scot samburii si se taie in doua.

Nuca se amesteca cu scortisoara.

SE pun jumatatile de pruna peste aluat una langa alta si cu coaja in jos.

Se presara peste prune nuca cu scortisoara.

Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, zaharul vanilat si se adauga treptat 6 linguri de zahar.

Se mixeaza pana se topeste zaharul si se intareste pana "face tepi".

Se pune cu lingura peste prune si se niveleaza si se face un model din lingura.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 150-160 grade pana ce bezeaua devine aurie, cam 25-30 minute.

Se lasa la racit, se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Scortisoara am adaugat-o eu deoarece pentru mine cand zic pruna, zic si scortisoara. Una fara alta nu merge.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si bezea by Gaby" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu visine