Da,si prajiturile sunt destepte:)) Este o prajitura desteapta pentru ca se face o singura compozitie care se da la cuptor,astfel ca ,in timpul coptului se separa,formanad doua blaturi cu o crema la mijloc.Blatul de jos este putin tare,cel de deasupra pufos,iar in mijloc are o crema ca o budinca.
Reteta originala nu este cu ciocolata,dar cum fiica mea adora ciocolata,m-am gandit sa adaptez reteta si sa adaug cacao si cocolata.A iesit ceva spectaculos,cu un gust si o aroma deosebite.
Galbenusurile se separa de albusuri.Se freaca galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste si se formeaza o crema deschisa la culoare.Untul si ciocolata se topesc impreuna si se lasa la racit,apoi se adauga in crema de galbenusuri.Se mixeaza pana se omogenizeaza.Treptat,se adauga faina si cacaoa,apoi laptele si esenta de rom.Compozitia va fi lichida.Albusurile se bat spuma,tare,cu un praf de sare apoi se adauga ,cate putin in compozitia de galbenusuri.
Se amesteca incet,de jos in sus,sa nu se lase albusurile. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se da la cuptorul dinainte incins pentru exact o ora.Dupa ce a trecut timpul,se stinge focul si se lasa prajitura sa se raceasca in cuptor.Se da la frigider cateva ore,apoi se poate portiona.