Desi imi place extrem de mult sa gatesc,nu sunt o mare gurmanda insa…am cateva preparate pe care cu adevarat le ador…printre ele si aceasta minunata prajiturica la care chiar nu conteaza ce fruct se afla intre blat si bezea…tot as putea manca singura o tava intreaga :)
Am folosit:
Pentru bezea:
Prunele spalate si curatate,le-am taiat in jumatati si apoi felii,le-am pus intr-o tigaie pe foc cu putin zahar (depinde cat de dulce vreti sa fie compozitia) si scortisoara si le-am lasat la foc aproximativ 15-20 minute pana cand s-au inmuiat.Le-am dat apoi deoparte sa se raceasca bine.
Intr-un castron am pus galbenusurile cu zaharul si le-am frecat pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit.Am adaugat apoi pe rand uleiul,laptele,faina si praful de copt.Aluatul obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am dat la cuptor pentru 10-15 minute.
Albusurile le-am batut spuma tare,am adaugat si zaharul si am obtinut o bezea lucioasa.
Am scos aluatul din cuptor,am pus peste el prunele racite deja,apoi bezeaua si am dat din nou la cuptor pana cand bezeaua s-a rumenit frumos si aluatul s-a copt complet.
Pofta mare!
1
Am o tava mare (de dimensiunile celei de aragaz cum era odata) asa ca am folosit cantitati duble fata de reteta initiala. Daca aveti o tava normala,cred ca puteti injumatati cantitatile.