Prajitura cu piure de castane

de Sidy in Prajituri, 14 Dec 2012 | 7658 vizualizari

 

Piure-ul de castane este preferatul meu.Cu el am facut o prajitura simpla dar foarte gustoasa, un pandispan umplut cu pireu de castane.
Este o prăjitură care vă va răsfăţa , foarte fina si gustoasa,perfecta pentru momentele in care va strangeti toti membrii familiei, intr-o duminica, de exemplu....

 

INGREDIENTE

pentru blat

  • 5 oua
  • 6 linguri cu varf faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura rasa ness

pentru crema

  • 200 ml frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 g piure de castane

pentru sirop

  • 150 ml apa
  • 3 linguri pline cu zahar
  • esenta de rom

pentru glazura

  • 6 linguri cacao
  • 6 linguri zahar praf
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piure de castane:

Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa( amestecata cu ness-ul) si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.

Albusurile cu un praf de sare le batem bine ,bine.

La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.

Intr-o tava 25 cm X 35 cm, unsa cu unt si tapetata cu  hartie de copt (faina) turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.

Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul. Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il penem pe un gratar si il taiem orizontal in doua.

Frisca o batem bine cu mixerul apoi o amestecam cu piureul de castane si obtinem astfel crema.

Facem siropul punand la fiert apa cu zaharul. Cand da in clocot luam de pe foc si lasam siropul sa se raceasca.Cand e rece adaugam esenta de rom.

Dupa ce s-a racit asezam primul blat pe un platou si il insiropam bine, punem crema , deasupra al doilea al doilea blat. Il insiropam si pe acesta.

Deasupra asezam glazura dupa ce am amestecat bine toate ingredientele, pina se topeste zaharul.

Punem prajitura la rece pentru cateva ore , apoi o putem portiona.

 

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Deasupra fiecarei prajituri putem pune cate un mot de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Sidy 1

14.12.2012, 15:57

Este asa de usor de facut.....

Bunica 1

15.12.2012, 07:39

Ai postat-o dupa ce am plecat la scoala ca sa nu-ti cer.Dar tot am gasit bunatatea de prajitura

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:29

Trebuie să încerc și eu piureul acela de castane!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi si piure de castane