Melcisori cu nuca

de lili in Prajituri, 17 Oct 2010 | 8772 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt. aluat:

  • 500 gr faina
  • 100 g margarina,dar se poate pune ulei daca nu va place margarina
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 pachet drojdie (cat o nuca)
  • 1 praf de sare
  • 4 lingurite zahar
  • 1/2 cana lapte caldut

pt. umplutura: 

  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 gr nuca
  • 150 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Se amesteca faina cu margarina sau uleiul , se adauga laptele cu drojdia si zaharul, apoi ouale si sarea. Se framanta si se lasa la dospit intr-un loc caldut.


Aluatul dupa ce a crescut se  imparte in 2 parti si se intinde in forma dreptunghiulara, se unge cu  cu compozitia de nuca, se ruleaza, se taie felii de 1 cm, se aplatizeaza putin si se pun la copt.
Pt. umplutura se poate folosi si mac sau doar compozitia de nuca fara ciocolata.


Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu foi cu miere de albine