... pentru ca zi de Praznic si avem un sarbatorit in casa....
...pentru ca am vazut atatea tarte ispititoare...
...pentru mirosul a ajuns si pana la mine...
...pentru ca e vremea piersicilor...
Untul se freaca bine cu zaharul pana rezulta o crema. Peste acesta se pun ouale, se amesteca. Se adauga apa minerala, vanilia, se amesteca, si la final faina. Rezulta un aluat care nu curge si poate fi intins si cu mana ( oleaca lipicios). Din acest aluat am oprit o bucata ( marimea unei mingi de tenis de camp- na! ca n-am gasit alta comparatie ) peste care am adaugat alte trei linguri faina si l-am pus la rece.
Aluatul l-am asezat intr-un vas de yenna tapetat cu faina. Am pus piersicile taiate bucati. Peste piersici am pus 3 linguri zahar si am stropit cu esenta vanilie. Peste piersici am pus crumble- un aluat mai sfaramicios ( aluat dat pe razatoatea mare)
Am pus la copt cca 30 minute si este frumos rumenita.
Se pudreaza cu zahar... pofta buna!