Tarta cu ciocolata si crema de branza

de Miha in Prajituri, 26 Apr 2013 | 7068 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 zahar vanilat
  • putina sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • 300 g faina
  • Pentru crema:
  • 225 g branza “Miez de lapte”
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 1 intaritor de frisca
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 250 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si crema de branza:

Blat:

Amestecam intr-un castron  faina cu cacaoa, zaharul pudra (eu il rasnesc putin in masina de cafea), praful de copt, zaharul vanilat si un praf de sare. Adaugam oul si untul moale la temperatura camerei si incepem sa framantam pana obtinem un aluat compact, ce nu se mai lipeste de maini.

Intindem aluatul in tava de tarta, ridicand si pe margini, formand o bordura. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita, acoperim cu o bucata de hartie de copt si punem deasupra o greutate. Aceasta poate fi o craticioara, niste boabe de fasole sau orez.

Se da tava la cuptor pentru cca 15-20 de minute, la foc mediu. Se lasa la racit in tava. Dupa ce s-a racit foarte bine se poate scoate blatul pe un platou sau poate ramane in tava.

Crema:

Branza se mixeaza cu blenderul vertical pana devine fina. Se adauga laptele  condensat si se mixeaza in continuare. Pentru ca mi s-a parut cam moale am adaugat 1 intaritor de frisca si am mixat pana a capatat consistenta.

Am turnat crema peste blat si am dat la frigider pana am pregatit glazura de ciocolata.

Glazura:

Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem compozitia la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit. Cand s-a racit bine si s-a intarit putin, turnam peste crema de branza. Dam din nou la frigider pana se intareste glazura.

Se portioneaza dupa dorinta. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni