Desert Pokemoni cu ciocolata alba si neagra

de Constelatialeu in Prajituri, 13 Mar 2022 | 3212 vizualizari

 

Uneori prietenii imi dau idei cum sa-mi ''botez fonfleurile'', deci uite ca asa au aparut Pokemonii romanesti cu ciocolata belgiana :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • foaie de bezea cu nuca
  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • Mousse de ciocolata alba Callebaut
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar pudra
  • 80 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 10 g gelatina+ 30 ml apa rece
  • 250 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime, batuta lejer
  • Mousse de ciocolata neagra Callebaut
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar pudra
  • 80 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 150 g ciocolata neagra Callebaut
  • 10 g gelatina + 30 ml apa rece
  • 250 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime, batuta lejer
  • Pentru stratul de mijloc
  • piersici din compot taiate cubulete mici
  • 150 ml sirop de piersici ( eu am facut asta toamna din piersici de toamna, puteti inlocui cu apa+ zahar)
  • 400 ml apa
  • 2 pliculete de top gel
  • Forme de silicon, diverse marimi si forme sau se poate face si intr-o singura forma de tort, la alegere
Portii: 26
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Pokemoni cu ciocolata alba si neagra:

Foaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat nuca macinata cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava aragazului cu hartie de copt am intins compozitia si am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 grade. Am lasat 10 min apoi am redus focul spre mic lasand sa se usuce foaia de bezea cu nuca. Am scos din cuptor si am decupat rotunduri la dimensiunea formelor.

Frisca : 500 ml smantana pentru frisca rece de la frigider am mixat-o lejer, apoi am impartit-o in doua, pentru fiecare mousse in parte.

Mousse de ciocolata alba : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece.Intr-un castron de inox am pus 2 galbenusuri, 80 ml lapte si 1 lingura de zahar pudra, am omogenizat, am adaugat si ciocolata alba. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida, am incorporat gelatina hidratata. Am lasat cca 5 -6 min sa se ma iraceasca compozitia si am adaugat 250 g frisca batuta lejer, am omogenizat bine. Am luat cu o lingura compozitia si am pus in fiecare forma ( am avut un numar de 26 forme diverse). Am dat la congelator formele cca 15 min.

Cat timp au stat formele la congelator, am taiat piersicile cubulete mici si intr-un ibric am pus siropul, apa si continutul pliculetelor Top gel. Am pus pe foc ibricul si am fiert pana a inceput sa se ingroase, apoi am amestecat bine sa se mai raceasca. Am scos formele de la congelator, am asezat un strat de cubulete de piersica in fiecare forma, apoi am turnat un strat de sirop fiert. Am lasat formele pe masa cat timp am facut mousse-ul de ciocolata neagra, se intareste foarte repede.

Mousse de ciocolata neagra :Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece.Intr-un castron de inox am pus 2 galbenusuri, 80 ml lapte si 1 lingura de zahar pudra, am omogenizat, am adaugat si ciocolata neagra. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida, am incorporat gelatina hidratata. Am lasat cca 5 -6 min sa se mairaceasca compozitia si am adaugat 250 g frisca batuta lejer, am omogenizat bine. Am luat cu o lingura din compozitie si am pus in fiecare forma, la final am pus un cerculet de bezea cu nuca, am apasat usor sa se faca aderenta. Am dat formele la congelator pentru cel putin 7-8 ore sau peste noapte. cand sunt bine congelate se scot usor din forme, se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se pot servi sau se pot servi si asa inghetate, gen inghetata . Sub orice forma este un desert delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Pokemoni cu ciocolata alba si neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere caramelizate si bezea