Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat

de Bucataras in Prajituri, 2 Sep 2024 | 3614 vizualizari

 

 Descoperă rețeta delicioasă de prăjitură răsturnată cu pere, un desert savuros și ușor de preparat. Bucură-te de combinația perfectă între perele caramelizate și un blat pufos, ideal pentru orice ocazie specială sau ca o răsfățare dulce de zi cu zi.
Pentru aceasta Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, unt, pere.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat:

  • 125 g zahăr
  • 5 ouă
  • 125 g făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriță esență de lămâie

Pentru caramel:

  • 60 g unt
  • 125 g zahăr
  • 4-5 pere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat:

Cum se prepara Prăjitura răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat

Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul în 2-3 tranșe, până când compoziția devine tare, spumoasă și albicioasă. Adăugați zahărul vanilat, esența de lămâie și gălbenușurile. Încorporați treptat făina, amestecând ușor cu o spatulă.

Spălați bine perele și tăiați-le în două. Scobiți cu o linguriță sau un cuțit mic mijlocul jumătăților de pere, pentru a îndepărta semințele și părțile tari. 

 Puneți zahărul direct în tava pentru prăjitură, acoperită cu o foaie de copt. Puneți peste zahăr bucățele de unt din loc în loc. Apoi așezați deasupra perele, cu fața în jos.

Turnați aluatul peste perele așezate în tavă și întindeți uniform pe toată suprafața tăvii. Puteți scutura ușor recipientul pentru ca aluatul să pătrundă bine printre bucățile de pere de dedesubt.

Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți prăjitura timp de 35-40 de minute, până trece testul cu scobitoarea.

După ce prăjitura s-a copt, lăsați-o să se răcească ușor, apoi răsturnați-o cu grijă pe un platou, astfel încât perele caramelizate să fie deasupra.

Incearcă și rețeta de Gomboți cu prune sau rețeta de Linzer cu prune.

Îți recomandăm și rețeta de Prăjitură cu prune.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură răsturnată cu pere - Rețeta simplă și delicioasă pentru un desert aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere