Prajitura caramel

de Lau in Prajituri, 7 Ian 2015 | 5695 vizualizari

 

Multumesc Merisor pentru reteta

 

INGREDIENTE

  • foi
  • 3 oua
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri untura
  • 10 linguri lapte
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • 1 plic amoniu pentru prajituri
  • Crema
  • 250 g zahar pentru ars
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 250 g nuca
  • 500 g lapte
  • 3 linguri faina
  • 300 g unt
  • Glazura
  • 200 g ciocolata
  • 1 cub unt
  • 50 g lapte
  • Decor
  • nuca de cocos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura caramel:

Blat - mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul, laptele, adaugam untura (la temperatura camerei), plicul de amoniac stins in zeama de lamaie, coaja de portocala, esenta si treptat faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios.

Invelim in folie alimentara si dam la rece cca 30 minute. Impartim aluatul in  bucati egale si intindem fiecare bucata intr-o foaie care o vom coace pe dosul tavi,

Crema - intr-o cratita amestecam ouale cu zaharul, laptele si faina, punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.

In alta cratita adaugam 250 g de zahar care il vom carameliza, adaugam untul taiat cubulete, amestecam bine pana ce se topeste untul. Amestecam cele 2 creme fierbinti si la final adaugam nuca tocata marunt sau grosier. Lasam crema sa se raceasca bine.

Asezam prima foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie,dam la rece pana a 2 zi

Glazura-intr-un vas topim ciocolata impreuna cu untul si intindem deasupra peste ultima foaie decoram cu nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura caramel" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in 3 culori