A iesit o nebunie de prajitura care s-a mancat rapid.
Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 5 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet.
Se toarna in ploaie, pe rand, faina si se amesteca foarte, foarte usor cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, din loc in loc se introduc visine si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.
Pentru bezea, punem 3 albusuri intr-un castron termorezistent si le mixam bine pana obtinem o spuma.In spuma adaugam si zaharul si mixam dinou pana se inglobeaza complet.
Cand blatu este aproape gata scoatem blatul din cuptor si cu ajutorul unei spatule nivelam bezeaua facuta si mai dam la cuptor pana se incheaga. Pofta buna!
1
Cand blatul este copt nu il scoatem imediat, inchidem cuptorul si il mai lasam 5 minute ca sa nu se lase blatul.
2
Blatul este pentru o tava cu dimensiuni de 28/36 cm.
3
Putem face cu orice tip de fruct umplutura.