Prajitura cu nuci si cafea (walnuts and coffee cake or anti gloom cake)

de Kori in Prajituri, 2 Noi 2011 | 15775 vizualizari

 

Sau... prajitura anti-melancolie. Am cautat ceva prajitura cu multa nuca si am gasit una care mi-a placut pe blogul Laurei Sava :prajitura Brath. Cand am citit reteta am zis ca gata o fac! (bineinteles ca am modificat-o , nu puteam eu altfel: la cantitati si nu numai : am pus cafea si-n blat, asa sa fie! crema mi s-a parut ca cere si ceva budinca sa nu fie asa untoasa, glazura am zis ca cere un picut de rom, etc.). Cred ca eu i-as zice prajitura anti melancolie si cred ca ar putea fi data ca medicament anti depresie:))
Multa nuca care are mult magneziu, un foarte bun ajutor al sistemului nervos, cafea cat sa invioreze si un lesinat de somn, si ciocolata cu rom sa ridice moralul. Deci eu o recomand cu multa caldura ca si anti-depresiv :)))

 

INGREDIENTE

  • blat:  
  • 10 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 200 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri cafea naturala macinata
  • 1 pliculet praf de copt stins cu otet
  • pt crema:  
  • 300 gr unt (cel mai putin gras)
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400ml lapte
  • 2 oua
  • 200 gr nuci
  • 160 zahar pudra cu gust de vanilie (2 plicuri)
  • 10 linguri ness 
  • pt glazura:  
  • 160 gr zahar pudra cu gust de vanilie
  • 50 gr unt
  • 4, 5 linguri cacao
  • 2 linguri esenta de rom
  • 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci si cafea (walnuts and coffee cake or anti gloom cake):

BLATUL:

Am batut cu mixerul galbenusurile cu zaharul, pana s-au facut crema. Separat am batut tot cu mixerul albusurile cu putina sare pana s-au facut spuma tare. Am incorporat incet galbenusurile in albusuri si apoi am adaugat restul ingredientelor, amestecand incet si apoi cu mixerul la viteza cea mai mica. Amestecul l-am turnat intr-o tava mare si nu inalta pe hartie de copt si l-am introdus in cuptor la foc mediu cam jumate de ora (pana e gata, fara sa fie ars , se testeaza cu scobitoarea: daca iese curata e gata). Apoi l-am rasturnat cu grija pe o tava si am desprins hartia de copt :tot cu grija:), si l-am lasat sa se raceasca bine.

CREMA:

Am preparat budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic dar cu 400 ml lapte, nu 500, iar cand am amestecat praful de budinca cu zaharul si laptele rece am amestecat acolo si 2 galbenusuri de ou. Am pus budinca la racit.

Untul foarte moale (l-am scos la temperatura camerei cu cateva ore inainte) l-am batut bine cu zaharul (cu mixerul), pana s-a topit zaharul. Apoi am incorporat incet budinca racita bine ( la frigider) si cele 10 linguri de ness dizolvate 2, 3 linguri de apa fierbinte ( si el trebuie sa fie rece cand se incorporeaza in unt). Apoi nucile pe care le-am pus intr-o tava la cuptor pt 5 minute inainte si jumate le-am macinat, jumate le-am taiat marunt cu un cutit si le-am introdus si pe ele in crema. Crema am intins-o apoi uniform pe blatul racit si am pus totul la frigider jumate de ora.

GLAZURA:

Am amestecat ingredientele pt glazura pe foc mic pana s-au topit acolo toate. Am lasat-o sa se raceasca un pic, dar nu tare, sa o pot imprastia usor deasupra prajiturii. Pe care din nou am dat-o la rece in frigider ca oricum era seara tarziu cand am terminat-o si toata gasca dormea, numai eu ca fantoma la bucatarie :)))

Dimineata a fost numai buna, si nici ca a mai fost nevoie de cafea:)) Si a fost pur si simplu delicioasa.

Recunosc ca m-a tentat tare prajitura si pt cafea ca-mi era dor de ea...si eu m-am lasat de baut cafea, dar cine a zis ceva de "mancat  cafea"?? :D :)) 

TIPS-URI

1

pt ca sa poata manca si copiii mei (care sunt deja adolescenti ca veni vorba si ei oricum ma tot corecteaza ca nu mai sunt copii! ) dar sunt totusi adolecenti mai tinerei:)) asa ca inca nu au voie cafea mai ales in asa cantitati industriale, am pus la mai mult de jumate din prajitura, crema facuta in loc de ness cu cicoare instant si orzo. La cafeaua din blat am facut o concesie: totusi nu sunt copilasi mici !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si cafea (walnuts and coffee cake or anti gloom cake)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

brunetica 1

19.11.2011, 14:49

iam iam vreau si eu , ce bine arata

dentistutza 1

28.11.2011, 08:21

ce buna e si ce frumos faci introducerea! vrei sa fi medicul meu si sa-mi prescrii remedii dulci? am sa o fac si eu si ma voi gandi ca nu este o prajitura ( NU NU ) ci tratament ( DA DA)

babi5 1

04.09.2013, 04:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "INGHETATA" in 3 culori