din categoria cu ce avem prin casa.
Mixam zaharul cu apa, pentru inceput pana se dizolva zaharul, adaugam pe rand celelalte ingrediente, uleiul, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi adaugam mierea, esenta de vanilie, nuca macinata si stafidele.
Oprim 2 linguri de compozitie si le amestecam cu una de cacao.
Tapetam o tava dreptunghiulara cu faina si hartie de copt si turnam compozitia rezultata in tava, peste care vom pune si compozitia de cacao pe care o imprastiem cu ajutorul unei furculite prin toata tava.
Dam la cuptor circa 20-25 de minute, verificam facand testul cu scobitoarea.
Intre timp pregatim glazura:
Amestecam toate ingredientele si le punem la foc mic pana da un clocot, doua, apoi lasam sa se raceasca.
Dupa ce am scos prajitura din cuptor o lasam sa se racoreasca si apoi turnam glazura peste ea, eu am taiat-o mai intai si apoi am pus glazura pentru ca i-am dat si lui Andutu si i-am oprit fara glazura.