O prajitura cu multa nuca si crema de ciocolata fina
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se bat in continuare pana se topeste zaharul si spuma devine lucioasa. Adaugam nuca macinata putin cate putin si amestecam usor cu o spatula sau cu o lingura de lemn cu miscari de jos in sus si apoi faina amestecata cu praful de copt cate o lingura pana se incorporeaza toata.
Intr-o tava cu dimensiuni de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt punem un strat de nuca taiata bucati mai mari.
Deasupra punem compozitia de blat si nivelam bine.
Se coace la foc mediu pentru aproximativ 25-30 de minute. Blatul se rastoarna pe un gratar sau o planseta si se lasa la racit.
Ciocolata cu lapte rupta bucatele se amesteca cu smantana pentru frisca si se topeste pe foc mic sau pe baie de aburi pana rezulta o crema omogena. Apoi o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca. Dam apoi la congelator pentru aproximativ o ora, pana crema de ciocolata se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.
Crema de ciocolata scoasa de la congelator se mixeaza bine pana devine pufoasa.
Se pune peste blatul racit si se niveleaza.
Se da la rece cateva ore si apoi se portioneaza dupa preferinte.
Pofta buna!