Am invatat aceasta baclava de la fratiorul meu, Mehrzad :))) Am pregatit-o cam de 10 ori in viata mea si desi gustul este reprosabil, pot sa spun ca el o pregateste mai bine :))) Vi-o recomand cu toata inima - si daca o gatiti, consider c-ar trebui sa trimiteti si pe adresa redactiei cateva bucatele. Nu de alta, dar trebuie sa vad daca iese mai buna ca a lui. Ma ofer voluntar la degustare :)))
Amestecati zaharul cu apa si puneti-o pe plita la foc mediu;
Lasati-o sa fiarba pana se transforma intr-un sirop;
Opriti focul si adaugati apoi apa de trandafiri si sucul de lamaie;
Luati o tava de cuptor adanca de cca 5 cm si ungeti-o cu ulei de floarea soarelui;
Temperati untul la Bain Marie;
Asezati cate o foaie de placinta pe rand in tava, si ungeti-o cu unt topit (folosindu-va de o pensula);
Repetati procesul pana la a 7-a foaie;
Adaugati peste miezul de nuca macinat, ienibaharul, nucsoara si scortisoara;
Àdaugati peste o foaie de placinta unsa cu unt topit pe ambele parti;
Repetati procesul pana epuizati foile de placinta;
Taiati-le in ce forma doriti (romb, patrat etc);
Introduceti tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 20-25 min;
Scoateti-o din cuptor si lasati-o cca 5 min la racit si puneti apoi peste aceasta siropul;
Lasati-o cca 60-90 min la inmuiat;
Serviti cu fistic zdrobit;
Pofta buna !