O varianta a Tavalitei as zice eu, am luat-o de pe un site pentru a participa la un concurs. Reteta este pentru tava de 20/30 cm.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana cand devin bezea. Se adauga galbenusurile si uleiul si se omogenizeaza. Se adauga putin cate putin nuca de cocos si se incorporeaza incet, amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus. La fel se procedeaza si cu faina. Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii, apoi se lasa la racit, dupa care se portioneaza, indepartand marginile inestetice.
Sos de ciocolata:
Se topesc ciocolata si untul in lapte. Se ia sosul de pe foc si se adauga cacaoa, omogenizandu-se, apoi se incorporeaza zaharul pudra.
Asamblare:
Bucatelele de blat se dau, pe rand, prin sosul de ciocolata si apoi se tavalesc prin nuca de cocos.
Pofta buna!