Guguluf cu lamaie si mac

de Anamaria7 in Prajituri, 20 Apr 2012 | 3280 vizualizari

 

Pentru ca mi-era dor de aroma de lamaie indulcita de un chec pufos, de punctulete negre in blat galben si de forma de guguluf! :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 150 gr unt topit
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • 1 lamaie
  • 1 lg mac
  • Bilute de mac:
  • 50 gr mac
  • 2-3 lg lapte
  • 2 lg zahar
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 4-5 lg ulei
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu lamaie si mac:

Aluat:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul si cand bezeaua e gata turnam galbenusurile pe rand, untul topit, sucul de lamaie, iar la final adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt, macul si coaja de lamaie. Coacem la 180C.

Bilutele de mac:

Macinam macul, apoi il fierbem cu restul ingredientelor pana ce scade lichidul.

Glazura:

Topim ciocolata cu uleiul pe baie de aburi, lasam sa se raceasca putin, apoi turnam frumos peste guguluf. Decoram cu feliile de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si crema de cafea