Prajitura cu morcov a la Gaby la slow cooker Crock-Pot

de Panacris in Slow Cooker, 31 Oct 2019 | 4258 vizualizari

 

Am poftit de mult timp la tortul/prăjitura cu morcovi. Acum i-a venit timpul pentru testare în bucătăria Panacris ;) Gaby, mulțumesc pentru inspirație 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul tort de morcov:
  • Morcovi 2 bucăți cca. 350 g,
  • Bucăți de ananas din compot cca. 250 g,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 120 ml,
  • Ouă de găină 2 bucăți,
  • Zeamă din compotul de ananas cca. 50 ml.,
  • Zahăr vanilinat 1 plic
  • Zahăr brun 300 g,
  • Scorțișoară rasă 1 linguriță,
  • Nucșoară rasă ½ limguriță,
  • Făină alba de grâu cca. 260 g,
  • Praf de copt 1plic,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Nuci măcinate 4 linguri.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov a la Gaby la slow cooker Crock-Pot:

În vasul mixerului se pun ouăle, zahărul, zahărul vanilinat, zeama de compot, uleiul și se amestecă energic până ce se topește zahărul.

Între timp se curăță morcovii și se dau pe răzătoarea fină.

În alt vas se amestecă făina, praful de copt, scorțișoara, nucșoara și sarea.

În crema de mai sus se adaugă ingredientele uscate, se amestecă ușor, până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se adaugă morcovul ras, ananasul bucăți.

În vasul ceramic al aparatului Crock Pot-4,7L Digital se pune o bucata mare de hartie de copt care să ajungă și pe pereții vasului. Se toarnă compoziția, se pune capacul, se setează aparatul la  programul High, timp 2 ore și 30 minute. Atenție la fiecare 30 de minute, se rotește vasul aparatului la 180 grade, pentru a coace blatul perfect.

Cand timpul a expirat se oprește aparatul și mai lasa blatulîin vas, fără capac, 10-15 minute, apoi apucând de marginile hârtiei de copt se transferă pe un gratar și se  lasă la răcit.

 

Se pudrează cu zahăr praf vanilinat și se servește simplu sau cu o cremă/inghețată de sezon!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov a la Gaby la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot