Prajitura cu mere si crema de vanilie

de miremirc in Prajituri, 9 Sep 2012 | 48330 vizualizari

 

by Bucatareselevesele

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere (curatate de coaja si seminte)
  • 150 g zahar
  • 150 ml vin alb dulce
  • 1/2 lgt scortisoara macinata
  • 1 lg unt
  • Blat :
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 10 lg zahar
  • 125 g unt moale (82% grasime)
  • 2 lg zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • Glazura :
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 4 lg frisca
  • 2 lg unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema de vanilie:

Intr-o cratita caramelizam 150 g zahar, adaugam vinul si lasam sa se topeasca zaharul (2-3 minute), apoi adaugam merele curatate de coaja si seminte si taiate. Adaugam scortisoara macinata si lasam sa se caleasca timp de 4-5 minute, amestecand din cand in cand. Merele calite le rasturnam intr-o forma dreptunghiulara (d=37*26 cm) unsa cu unt.

Blat : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, galbenususrile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Aceasta compozitie o intindem peste merele calite din tava si dam la cuptor.

Dupa ce blatul s-a copt, il lasam sa se raceasca pentru 20 minute, apoi il rasturnam invers. Intre timp pregatim crema.

Crema : punem pe foc, intr-o craticioara 500 ml lapte sa fiarba, apoi adaugam in fir subtire cele 3 plicuri de budinca amestecate cu 300 ml lapte rece. Amestecam pe foc mic pana se ingroasa crema, apoi luam deoparte si adaugam zaharul. Budinca o lasam sa se raceasca.

Separat, in alt castron mixam spuma 125 g unt moale cu 2 lg de zahar pudra. Peste untul dulce adaugam cate o lingura din budinca rece. La final adaugam cele 200 ml frisca batuta tare.

Crema obtinuta o intindem peste merele calite.

Glazura : intr-o craticioara cu fund dublu (sau pe aburi), asezata pe foc mic, punem ciocolata rupta bucatele , frisca si untul. Omogenizam, lasam sa se racoreasca (3 minute) apoi o intindem peste crema.

Dam la frigider pentru minim 2 ore, apoi putem servi.

O prajitura absolut delicioasa si cremoasa . Incercati-o cu multa incredere ! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura taraneasca cu mere