Prajitura cu mere, biscuiti digestivi si crema de vanilie

de simona72 in Prajituri, 8 Apr 2015 | 7142 vizualizari

 

O prajitura usoara si ca mod de preparare, dar si usor de mancat. De mare ajutor mi-a fost tava dreptunghiulara cu margini detasabile. Nu mi-am dat seama de ajutorul ei decat atunci cand am folosit-o...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua mici de tara
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri zahar brut
  • 1 praf de copt
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri pline cu iaurt grecesc
  • 200 g faina
  • Pentru insiropat blatul:
  • sucul de la 1 mar (aproximativ 80-100 ml)
  • Pentru crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri de la oua de tara
  • 3-4 linguri amidon alimentar
  • 1 plic vanilie bourbon
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri indulcitor pulbere
  • 1 lingura gelatina
  • 3 linguri apa rece
  • 250 g mascarpone
  • In plus, mai aveti nevoie de:
  • 1 borcan mere pentru placinta, borcan de 800 gr(mere puse in toamna aduse de la tara)
  • 1 lingura scortisoara macinata(optional)
  • aproximativ 300 gr biscuiti digestivi
  • pentru decor: ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere, biscuiti digestivi si crema de vanilie:

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri, mizam pentru 1 minut albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam la bezea. La amestecul rezultat adaugam vanilia, amestecam, adaugam iaurtul si amestecam usor de jos in sus. Amestecam faina cu praful de copt si-l adaugam la compozitia pentru blat. Punem aluatul in tava dreptunghiulara cu margini detasabile, captusita pe fund cu hartie de copt, iar marginile unse cu ulei si pudrate cu faina. Coacem blatul la 170 grade pentru 25-30 minute. Lasam blatul sa se racesaca, il scoatem din tava, indepartam hartia de copt si-l punem la loc in tava cu inelul detasabil pus.Dupa ce blatul s-a racit cateva ore, il insiropam cu sucul extras de la un mar(eu am folosit un storcator de fructe) si-l lasam 30 minute sa intre bine sucul in blat. Peste blatul insiropat punem merele de la borcan si le distribuim uniform pe toata suprafata blatului. Peste mere punem biscuitii digestivi unul langa altul, pana acoperim toata suprafata cu biscuiti. Dam tava la rece pana pregatim crema.

Pentru crema de vanilie: punem laptele pe foc intr-o craticioara cu fund dublu pana ajunge la punctul de fierbere. Amestecam galbenusurile cu indulcitorul si extractul de vanilie. Peste galbenusuri punem laptele fierbinte si amestecam cu telul tip para.

Transferam totul in craticioara in care am fiert laptele, adaugam amidonul diluat in putin lapte rece, lasam pe foc si amestecam continuu pana crema se leaga si are consistenta unei budinci. Gelatina o hidratam in cateva linguri de apa rece, apoi o dizolvam pe flacara foarte mica. O adaugam la crema de vanilie.

Punem o folie alimentara peste crema(sa nu prinda pojghita) si o dam la rece. Nu este necesar sa fie complet rece, dar sa nu fie fierbinte...daca este putin calduta este perfecta. Mixam crema de vanilie si adaugam treptat mascarponele pana la incorporarea completa a acestuia. Turnam crema peste stratul de biscuiti, o intindem uniform si o dam la rece pentru 3-4 ore.

Radem ciocolata deasupra, indepartam marginile detasabile si prajitura poate fi portionata si servita. Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

nu este necesar sa montati prajitura in tava in care ati copt blatul... se poate pune blatul pe un platou/tava si apoi se pune inelul detasabil peste blat

2

biscuitii se vor inmuia de la mere si de la crema de vanilie

3

merele se pot amesteca cu scortisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere, biscuiti digestivi si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mirela0911 1

09.04.2015, 06:52

E tare buna, vreau pt

Ksenya 1

09.04.2015, 08:31

si eu zic ca-i buna tare!

Corinuta 1

13.04.2015, 11:47

Superba prajiturica! As vrea si eu o bucatica, dar cred ca s-a papat toata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu visine