Tarta cu dude negre

de Julie in Prajituri, 6 Iul 2011 | 5773 vizualizari

 

Dudul este un copac ce creste mai mult in zona satelor din sudul tarii. Fructele sale sunt de culoare mov inchis-spre negru sau albe. Cu gustul lor dulce acrisor, dudele sunt adevarate daruri ale naturii. Consumul acestor fructe imbunatateste starea psihica si intelectuala, micsoreaza timpul de vindecare a multor boli, stimuleaza imunitatea si reduce nivelul colesterolului. Dudele sunt bogate in potasiu, fier, carbonat de calciu, provitamina A, acid folic, vitamina C, betacaroten, tanin, arginina, aminoacizi. Nu numai ca sunt benefice pentru sanatate, consumul lor ferindu-ne de avitaminoze, dar, din dude se pot prepara si adevarate delicii culinare (gem, dulceata, suc, diverse prajituri), cat si renumita tuica.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • 2 galbenusuri, 
  • 2 linguri lapte,
  • 250 g faina,
  • 1 lingura pesmet.
  • Umplutura:
  • 2 albusuri,
  • 1 ou,
  • 6 linguri zahar,
  • 100 g smantana,
  • esenta de vanilie, 
  • 3 linguri mascarpone (sau orice fel de crema de branza),
  • 1 kg dude.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dude negre:

Blat:

Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga faina si se framanta pana aluatul seamana cu niste firimituri mai mari. Se adauga apoi, laptele. Aluatul se strange usor cu mainile, se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.

Umplutura:

Se bat albusurile, oul intreg si zaharul; se adauga smantana, mascarpone, esenta si se bate in continuare pana se obtine o compozitie uniforma, cremoasa.

Asamblarea:

Se intinde aluatul in foaie subtire si se aseaza in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa din loc in loc, cu o furculita. Se presara pesmetul. (Acesta are rolul de a forma o crusta in timpul coacerii, evitand astfel, inmuierea blatului). Se toarna umplutura, iar deasupra se aseaza dudele, spalate si fara codite. Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute. Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dude negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cremă de zahăr ars cu mere şi scorţişoară – Multicooker