Despre tonka, am pomenit cate ceva in reteta de aici. Este o noua descoperire, si imi place tare mult. Daca aveti ocazia, incercati. Vor urma si alte retete cu tonka, dar nu numai, voi incerca pe viitor, fel de fel de retete cu mirodenii care sper sa va fie pe plac.
Mod de pregatire briose:
1. Faina se cerne si se amesteca cu sarea, bicarbonatul de sodiu si semintele de susan.
2. Ouale se bat cu zaharul pana cresc in volum, se adauga extractul de vanilie, untul topit, iaurtul si bananele tocate in blender si se mixeaza.
3. La sfarsit se adauga fulgii de migdale si se mixeaza pana se incorporeaza perfect ingredientele.
4. Se aseaza hartiile de briose in tava si cu lingura de inghetata, se adauga cate doua masuri in forme.
5. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Briosele se coc pentru 35 de minute sau pana trec testul scobitorii.
6. Dupa coacere, se lasa la racit in tava pentru 5-10 minute, dupa care se scot pe un gratar.
7. Cand s-au racit de tot, se taie (se reteaza) briosele ca un capac si se scobesc in mijloc cu o lingurita.
Mod de pregatire sos de pere:
1. Se taie perele cubulete si se pun in blender cu zeama de lamaie. Se mixeaza pana se obtine un piure.
2. Pireul se pune in tigaie, se adauga zaharul si se amesteca din cand in cand pana se ingroasa putin.
3. Se lasa la racit dupa care se umple scobitura din mijlocul brioselor cu pireul.
Mod de pregatire glazura:
1. Se bate frisca cu mixerul pana capata volum si stabilitate si se incorporeaza usor cu crema de branza, mixand in continuare.
2. Se adauga treptat zaharul si se razuieste putin tonka pentru aromatizare. Se tine la frigider pentru 30 de minute.
3. Cu ajutorul posului se formeaza un contur in jurul scobiturii umplute cu sos de pere, se pun patru bomboane in forma de oua, se aseaza peste glazura capacul briosei, si se mai decoreaza cu glazura si deasupra (optional).
1
Daca nu aveti tonka, se poate si fara, vor avea succes oricum caci va ramane parfumul bananelor si glazura de crema de branza este potrivita cu orice reteta de briosa.