Prajitura cu lamaie

de RuxyRux in Prajituri, 21 Aug 2013 | 29202 vizualizari

 

Delicioasa! Restul va las sa imi spuneti voi dupa ce o gustati :)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri de smantana
  • 400 ml lapte( la temperatura camerei)
  • 100 ml ulei
  • 175 gr zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu o lingura de zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • vanilie
  • faina cat cuprinde sa se lege aluatul si sa nu se mai lipeasca de maini( e bine sa aveti 1 kg la dispozitie si in plus pentru intins foile)
  • Crema de lamaie:
  • 1,5 kg lapte
  • 500 gr zahar
  • zeama de la 4 lamai( aici v-as sugera sa potriviti gustul de dulce acru in functie de cat va place)
  • coaja de la 2 lamai
  • vanilie
  • 8 linguri faina
  • 5 oua
  • 250 gr unt( 85%)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie:

Foile se prepara usor amestecand si framantand un aluat, care se va da la rece pana ne ocupam de crema.  

Rupem aluatul in 6 bucati.  Se intind foarte usor foile si nu se rup( asta e de bine). Eu am copt foile la 180 de grade in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se tin nu mai mult de 7 sau 8 minute la inceput iar dupa ce se incinge cuptorul e posibil sa dureze undeva intre 5 si 6 minute. ( eu din neatentie am scapat o foaie pe jos astfel incat prajitura mea are numai 5 :D )

Lasam foile la racit.

Crema se prepara amestecand laptele cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia pe foc.

Ouale se  mixeaza cu zeama de lamaie si faina, apoi se toarna o cana din laptele fierbinte in vas si se amesteca bine, ca faina sa nu ramana cocoloase. Se toarna compozitia de ou  si faina in oala de pe foc cu lapte si se fierbe totul inca 5  sau 6 minute, amestecand usor sa se ingroase. Oprim focul si punem untul bucati si amestecam sa se topeasca. O lasam la racit.

Punem crema intre foi( eu am folosit tava de cuptor), ultima foaie nu se unge deasupra, acoperim cu o folie punem deasupra o greutate si o dam la rece toata noaptea. Prajitura se taie a doua zi, indepartand marginile, apoi se portioneaza in bucati. Se va tine la rece.

O decoram dupa preferinte si inspiratie, eu am pudrat-o si am servit-o cu zmeura proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Alba ca Zapada"