Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta delicioasa pentru un desert excelent se face usor si ofera un gust minunat pentru pofticiosi. Acest desert te rasfata cu straturi de blat frumos si o crema delicioasa.
Pentru aceasta Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta delicioasa pentru un desert excelent ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, mascarpone, frisca.
Cum se prepara Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta delicioasa pentru un desert excelent
Mi-a placut atat de mult crema de mascarpone ce-am folosit-o de curand la clatitele cu zmeura, incat am zis ca musai e s-o incerc si cu blat de tort, cu pandispan de cacao mai exact. Ca e bun, moale si pufos si nu trebuie insiropat. ;)
Va doresc o zi frumoasa si va invit la o felie de prajitura, virtuala sau nu...fiecare dupa cum poate...:))) sa sarbatorim impreuna un 900 delicios. :))
Blat:
Intr-un vas punem cacaoa si turnam deasupra apa clocotita, amestecand continuu. Amestecam pana dispar toate cocoloasele si obtinem o compozitie de consistenta uleiului. Lasam la racit.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca pana devin ca o crema cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia cu cacao racita. Amestecam usor, ca la maioneza. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit (in cateva reprize) bezeaua.
Turnam compozitia intr-o tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt. Lovim apoi cu palma in masa de cateva ori, sa eliminam exceasul de aer din compozitie si dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Facem proba cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Crema:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa.
Mascarponele se mixeaza cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor.
Blatul de pandispan racit se taie in 2, obtinand astfel 2 blaturi subtiri. Apoi fiecare blat se taie in 2 pe lungime, obtinand 4 blaturi inguste si subtiri.
Am folosit doar 3 din ele, celalalt au vrut piticii sa-l pape ca atare si nu i-am putut refuza. :)
Impartim crema in 2 si o repartizam intre cele 3 blaturi. Acoperim prajitura cu frisca batuta si bilute de ciocolata. Dam la frigider pentru minim 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Incearca si reteta de Prajitura cu visine si frisca, delicioasa si racoritoare sau Prajitura cu fructe si mascarpone, o bunatate.
Iti recomandam si reteta de Prajitura Felie de lapte, pe placul copiilor.