Prajitura cu foi din bulion

de Ligia Bxl in Prajituri, 24 Oct 2014 | 12861 vizualizari

 

Fiindca ma cuprins un dor mare de Laurici,am incercat aceasta reteta a ei,nici nu stiu ce mai pot spune,cuvinte nu prea am,pot spune doar atat ca a iesit tare buna,multumesc tare mult pentru reteta si te asteptam cu nerabdare printre noi sa radem si sa ne simtim bine ca altadata

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 12 linguri de ulei
  • 10 linguri de bulion diluat cu apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri gris(eu nu am pus)
  • 1/2 kg faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Pentru crema:
  • 1,5 l lapte dulce
  • 200 gr gris
  • 200 gr unt
  • coaja de portocala(eu am pus esenta)
  • 5 linguri zahar
  • 400 gr gem de caise (eu am pus de prune)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi din bulion:

Intr-un castron amestecam uleiul si zaharul pana se topeste.

Adaugam bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie.

Adaugam faina si grisul(eu nu am pus) si amestecam apoi framantam pana devine un aluat elastic si il dam la frigider o jumatate de ora.

Dupa ce a stat la rece impartim aluatul in 4 parti egale pe care le intindem cu sucitorul, apoi le coacem pe dosul unei tavi (eu am copt pe o hartie de copt) cca 7-8 min in cuptorul incins la 180 °c. Lasam foile la racit si in acest timp pregatim crema.

Punem la fiert laptele, cand acesta este fierbinte adaugam grisul si amestecam continuu cu un tel ptr a nu se forma cocoloase. Dupa ce s-a legat bine si grisul e fiert adaugam zaharul si amestecam pana se topeste si acesta.

Dam deoparte si adaugam untul si coaja de portocala rasa (eu am pus esenta,ptr ca nu am avut portocala netratata), amestecam bine pana se omogenizeaza si dam la rece.

Pe un platou am pus o foaie apoi peste am uns cu jumatate din crema, apoi foaie, gem, foaie, apoi restul de crema si ultima trebuie sa fie o foaie, peste am pus o foaie de copt si am adaugat  un fund sau un obiect mai greu pentru a presa prajitura.

Am dat la rece iar a doua zi am portionat-o si am servit-o alaturi de o cafea buna.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi din bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bulion