Prajitura cu foi de napolitana si crema de nuca cu biscuiti

de Gherca Daniela in Prajituri, 10 Apr 2014 | 11013 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitana
  • 200 g unt sau margarina,
  • 350 g biscuiti populari,
  • 250 g nuca macinata,
  • 250 g zahar tos,
  • 5 linguri de cacao,
  • 250 ml lapte,
  • 1 esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitana si crema de nuca cu biscuiti:

Laptele impreuna cu zaharul si cacaoa se lasa pe foc pana da un clocot, apoi se da deoparte si adaugam untul taiat bucatele mici si continuam sa amestecam pana s-a topit in totalitate si la final adaugam si esenta de rom.

Separat macinam biscuitii si nuca, le putem impreuna intr-un bol mai mare si incepem sa turnam siropul facut inainte. Amestecam bine pana ce compozitia este numai buna de intins pe foile de napolitana. La terminarea ansamblarii prajiturii se pune in folie de plastic si cateva greutati pe ea ca sa fie mai bine lipite foile si se da la frigider pentru a 2 zi.

E minunata!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana si crema de nuca cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema nuga