Tiramisu reţetă originală

de DiaaMarr in Prajituri, 10 Oct 2013 | 5338 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Buna de te lingi pe degete.... Se precizeaza ca in trecut era prajitura preferata a curtezanelor venetiene care lucrau intr-un bordel situat deasupra unui restaurant si aveau nevoie de un energizant pentru relatiile amoroase. Aceasta prajitura fabuloasa este originara din Toscana, unde si astazi se pregateste cel mai gustos tiramisu, printre ingrediente numarandu-se celebra crema de branza mascarpone, crema Zabaglione si piscoturi, pregatite dupa rteta proprie.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 500 g piscoturi
  • 300 g mascarpone
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 3 linguri vin Marsala (optional)
  • 1 ceasca de cafea
  • 100 ml coniac
  • 30 g cacao
  • 200 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Intr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Separat, se bate frisca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se amesteca crema mascarpone. Peste mascarpone se adauga vinul Marsala, galbenusurile si amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga frisca si se amesteca energic timp de 2 minute. Peste compozitia obtinuta se adauga spuma de albusuri si se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn

ASAMBLARE:

Pentru ca am vrut sa ii dau o alta forma, pe un platou rotund, am asezat un strat de piscoturi inmuiate in solutia de cafea cu coniac, apoi am pus crema, un alt strat de piscoturi si apoi am asezat piscoturi neinmuiate in jurul straturilor ce se aflau pe platou asa incat sa creez un gardut. Am legat piscoturile cu o panglica si apoi am continuat asamblarea prajiturii cu cate un strat de crema si piscoturi, pana la finalizare, ultimul strat fiind de crema.

Pudram deasupra cu cacao si dam la rece cel putin 3 ore pana in momentul servirii

TIPS-URI

1

vinul Marsala ii da o aroma deosebita prajiturii; am invatat asta de la o prietena care a fost in Italia si care are o pasiune deosebita pentru prajiturile din acea tara

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală