Prajitura cu foi de napolitana si biscuiti

de Constelatialeu in Dulciuri, 26 Aug 2015 | 5342 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Diana_K.....

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana ( dimensiuni 36/26)
  • 62 biscuiti petite beure
  • Crema
  • 250 g zahar
  • 200 ml apa
  • 250 g margarina
  • 2 linguri cacao
  • 150 g biscuiti macinati
  • cca 600 g gem de piersici
  • Glazura
  • ciocolata topita
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitana si biscuiti:

Crema: Apa cu zaharul si margarina le punem intr-o cratita pe foc, amestecam pana se topeste zaharul si margarina. Adaugam nuca macinata, biscuitii macinati si cacaoa. Omogenizam bine.

Intr-o tava de dimensiunile foilor de napolitana (36/26) asezam niste folie alimentara. Asezam o foaie de napolitana cu partea cu gaurele mari deasupra, ungem cu jumatate din gem, peste asezam biscuitii, 32 de bucati, apoi intindem crema, peste crema asezam restul de 32 de biscuiti si ultima foaie de napolitana unsa cu gem, tot peste parte cu gaurele mai mari. Asezam peste prajitura niste greutati ca sa presam bine prajitura. Dupa cateva ore o portionam si glazuram cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spider Cookies