Cozonac impletit ,cu nuca

de Bucataras Medi in Dulciuri, 6 Ian 2014 | 3985 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 1 kg de faina
  • 200 g zahar
  • 8 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 1 praf de sare
  • 60 g drojdie proaspata
  • 330 ml lapte
  • 160 ml lapte batut
  • 50 ml ulei
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura
  • 300 g nuca macinata
  • 4 linguri rase coaja de portocala confiata
  • 4 linguri rase zahar
  • 2 albusuri
  • 2 linguri rase cacao
  • zahar brun pentru presarat pe cozonaci
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • ulei pentru uns formele
  • faina pentru tapetat formele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac impletit ,cu nuca:

Preparam maiaua: intr-un vas punem 100 g de faina pe care o oparim cu 200 ml lapte clocotit. Amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase. Lasam la racit. Amestecam drojdia proaspata cu o lingurita de zahar si apoi o punem peste faina oparita dar numai in momentul cand aceasta este rece. Lasam maiaua la crescut,la cald, 15 min.

Galbenusurile,zaharul,laptele batut,restul de lapte dulce,untul topit(dar rece).coaja de lamaie,zaharul vanilat,sarea,uleiul,esenta de rom se pun in blender si se amesteca bine. Dupa ce maiaua a crescut rasturnam peste ea amestecul de mai sus.Se amesteca si se pune totul in blender pentru o buna omogenizare. Acest amestec il turnam peste restul de faina  cernuta. Coca rezultata se framanta fie la mana fie la masina.Eu am framantat la masina 1 ora si jumatate.

In acest timp ne ocupam de umplutura. Amestecam nuca cu zaharul,coaja de portocala confiata,albusurile si cacao.

Coca framantata o scoatem pe masa de lucru pe care am uns-o in prealabil cu ulei...nu cu faina.!!! Cu mainile unse cu ulei impartim coca in 8 bucati . Impartim in 8 si umplutura. Intindem fiecare bucata de coca fie cu sucitorul, fie cu mana(eu o intind cu ajutorul degetelor). Pe mijlocul fiecarei bucati de coca punem cate o parte de umplutura si apoi rulam. Rezulta 8 rulouri pe care le vom impleti 2 cate 2.

Asezam fiecare cozonacel in tava unsa si tapetata .Ungem cu galbenus fiecare cozonacel in parte si presaram cu zahar brun. Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 de grade timp de circa 30 min. Facem testul scobitorii .

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in forma .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac impletit ,cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac franțuzesc(brioșă)