Prăjitură cu foi de bezea

de Bunica in Prajituri, 2 Noi 2015 | 16185 vizualizari

 

Cea mai fină prăjitură!

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 6 albușuri
  • 200 g, zahăr
  • 200 g. nucă măcinată
  • 1 lingură făină
  • Crema:
  • 6 gălbenușuri
  • 200 g. zahăr
  • 1 lingură nes
  • 200 g. unt
  • Glazură
  • nucă tăiată grosier
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu foi de bezea:

Pregătește din timp toate ingredientele.

Mixează ouăle cu zahărul o bezea fermă.

Adaugă nuca și făina mestecând ușor de jos în sus.

Ia tava dreptunghiulară a aragazului și tapeteaz-o cu hărtie de copt.

Pune cmpoziția pe hârtie si nivelează ușor cu lama unui cuțit astfel încât bezeaua să fie distribuită în mod egal pe toată suprafața hârtiei.

Dă tava la cuptorul încins la 160 grade pentru 15 minute.

Cât se coace foaia din bezea te ocupi de cremă.

Într-un vas cu fundul dublu sau tuci pune ouăle și zaharul.

Fierbe crema ,mestecând continuu) până se îngroașă.

Când este îngoșată (cănd tragi lingura să rămână o dungă)iei de pe foc.

Adaugă nesul și untul amestecând până la încorporarea lor.

Scoate foaia din cuptor și desfă hârtia căt este caldă.

Împarte foaia în două.

Pune jumătate din cremă pe foaie si nivelează.

Pune deasupra cealaltă jumătate și apasă ușor cu plmele desfăcute să se preseze.

Pune și cealaltă jumătate din cantitatea de cremă peste care presară nuca tăiată grosier.

Se taie a doua zi.

 

TIPS-URI

1

am folosit nes decofeinizat

2

pentru cremă nu am folosit arome

3

am preferat doar aroma nesului

4

Să nu deschizi ușa cuptorului în timpul coacerii

5

eu am prăjit puțin nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi de bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Moni_alex 1

05.11.2015, 15:12

delicioasa!

mihasara 1

08.12.2015, 16:43

Suuuuper!

Valclaudia 1

12.12.2015, 21:04

direct la favorite a ajuns

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu cacao