Am revenit :D Dupa o lunga pauza (de vina sunt facultatea si sesiunea :P)
Si am vrut sa incep cu ceva duuulce, de vara :D
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul (si cel vanilinat) treptat pana cand spuma devine lucioasa. Se adauga pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, apoi untul topit.
Faina se incorporeaza ultima, in ploaie, nu cu mixerul, ci cu o spatula, pentru a nu pierde aerul inglobat in albusuri.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu unt+faina/hartie de copt. Din loc in loc, la intervale egale, se aseaza jumatati de caisa, fara samburi, cu partea bombata in sus.
Prajitura se coace la 190C cca 30-40min.
1
Se poate orna cu feliute de fistic sau migdale.
2
S-ar putea sa mai trebuiasca putina faina, eu am mai adaugat. Masuratorile mele sunt de fapt pentru o portie jumatate, cele pe care le-am gasit eu erau pentru o tava mult prea mica si nici nu erau chiar corecte.