Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl in Prajituri, 17 Noi 2024 | 998 vizualizari

 

Dacă tot e sezonul dovleacului vă invit să încercați o prăjitură delicioasă și foarte ușor de pregătit.
Pentru aceasta Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos, sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, ciocolata, nuci, dovleac, oua, unt, zahar, scortisoara, mure.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos
  • 200 g făină
  • 100 g ciocolată neagră (50% cacao)
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g nuci
  • 200 g dovleac copt
  • 6 ouă
  • 150 g unt
  • 160 g zahăr brun
  • scorțișoară
  • 100g mure + o lingură făină
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos:

Cum se prepara Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

Eu am avut dovleac congelat, pentru că de obicei iau un dovleac mai mare și îmi ajunge pentru cel puțin 2 prajituri.

Pentru a pregăti dovleacul, se curăță semințele dovleacului, se taie în felii potrivite și se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute sau până când înțepându-l cu o furculiță, aceasta pătrunde cu ușurință în pulpă.

Se scoate dovleacul din cuptor, se lasă să se răcească și se curăță coaja.
Se pune pulpa dovleacului într-o sită, unde se lasă sa se scurgă bine.

Într-un castron se pune făina, praful de copt, scorțișoara și nucile măcinate. Se adaugă pepitele de ciocolată neagră.

Se separă ouăle și se mixează foarte bine albușurile.

Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până se obține o cremă omogenă. Se adaugă gălbenușurile și se mixează bine.

Pulpa de dovleac bine răcită și bine scursă se pasează cu blenderul vertical. Se adaugă și pulpa de dovleac peste crema de unt, apoi se adaugă mixul de făină și se amestecă cu o spatulă sau o lingură de lemn.

Se încorporează albușurile bine bătute în aluat, amestecând cu grijă, de jos în sus. Se adaugă murele date prin făină și se încorporează ușor în aluat.

Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 45-50 de minute, până când trece testul cu scobitoare.

Se lasă să se racească și se servește.

 in seria deserturilor de toamna, îți recomandăm și rețeta de Chec cu dovleac și nuci, foarte aromat și bun sau varianta de Gogoși cu dovleac.

Încearcă și rețeta de Plăcinte de post cu dovleac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de vanilie