Am vrut o prajitura cu blat nu foarte inalt si cu crema multa. Am combinat pentru crema branza mascarpone si sos de zmeura. Asa de pufoasa si aromata, se topeste in gura!
Pt. blat:
Pt.crema:
Pt.ornat:
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna in fir subtire peste albusuri omogenizand. Se adauga coaja de lamaie iar la final se pune in doua reprize faina amestecata cu cacaua. Se toarna blatul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 de grade pt. aproximativ 25-30 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa blatul la racit.
Crema: Zmeura se pune intr-o craticioara cu cele 2 lg de zahar si 1 lg de apa. Se da la foc mic sa fiarba pentru 5 minute, amestecand din cand in cand. Se ia de pe foc. Se da printr-o strecuratoare deasa pentru a obtine sosul si a indeparta semintele. (Zmeura care am folosit-o eu e din aceea mai marunta si cu samburi multi).
Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa apoi se pune pe foc mic pana se topeste. Se amesteca cu sosul de zmeura. Se lasa deoparte.
In vasul mixerului se pune branza mascarpone, cele doua lg de zahar pudra vanilat si frisca lichida. Se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa si nu foarte tare. Se toarna sosul de zmeura peste crema de mascarpone si se omogenizeaza. Din sos pastram cca 50 ml pentru ornat.
Se aseaza blatul pe o tava si se unge cu toata crema de mascarpone. Se portioneaza in bucati egale si se aseaza cate o zmeura pe fiecare bucatica. Se toarna deasupra in fir subtire sosul de zmeura. Se da la frigider pentru cca o ora apoi se serveste.
Pofta buna!
1
Se poate adauga in crema si bucati de zmeura.
2
Se poate stropi deasupra cu ciocolata.