Prajitura cu crema de zmeura si mascarpone

de alilianaa in Prajituri, 28 Aug 2013 | 5334 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 3 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 4 linguri apa.
  • 9 linguri faina,
  • 2 linguri amidon,
  • 6 linguri unt topit,
  • un praf de sare,
  • un praf de copt.
Crema:
  • 300 g zmeura,
  • o cana zahar,
  • o lingurita cu unt cu varf,
  • o lingura amidon,
  • o cutie mascarpone,
  • un plic de gelatina granule,
  • o jumatate de ceasca de apa.
  • Frisca Pilos 100 ml.,
  • o lingura zahar pudra,
  • inimioare de zahar
Sirop:
  • 2 linguri zahar,
  • un pahar cu apa,
  • zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de zmeura si mascarpone:

Blatul: ouale intregi se bat cu zahartul pus lingura cu lingura si praful de sare pana cresc  ca volum si devine o crema. Se adauga apa, untul topit, se mixeaza bine. Se scot telurile si se adauga partea uscata amestecata ( faina, amidon, praf de copt) amestecandu-se de jos in sus. Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Se coace 40 min. la foc domol. Se face testul scobitorii.

Crema: Gelatina se pune la hidratat intr-o jumatate de ceasca de apa, dupa care se pune in cuptorul cu microunde la topit pret de 30 sec. intr-o cratita cu fund dublu se pune untul la topit, se adauga zmeura si zaharul, apa si se lasa la fiert. Cand au devenit o pasta se trece compozitia prin strecuratoare. Pasta rezultata se pune din nou  pe foc cu o lingura de amidon.  Cand este gata se adauga gelatina,  se da la rece, dupa care se amesteca cu o cutie cu mascarpone.

Frisca se bate cu o lingura zahar pudra.

Siropul: se pun la fiert ingredientele ( apa, zaharul) la final se pun aromele. 

Blatul dupa ce a fost scos de la cuptor si racit se insiropeaza cu siropul facut mai sus. Se pune crema de smeura cu mascarpone peste care se aseaza in strat subtire frisca. Se ornaza cu inimoare de zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de zmeura si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 500 lei
2799.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (34)

alilianaa 1

29.08.2013, 07:19

Gaby, multumesc mult...am rectificat. Pot pune se seama batranetii?!

Micutza Luana 1

03.09.2013, 18:07

delicioasa cu siguranta

alilianaa 1

03.09.2013, 19:38

Multumesc Luana, chiar buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone fara coacere