Am vrut sa fie prajitura Napoleon dar intr-o varianta mai simpla ( aluatul fiind cumparat), dar pana la final am ajuns la ceea ce este prezentat. Bun ...foarte bun.
Aluatul de decongeleaza la temperatura camerei. se portioneaza in trei foi care se intind usor cu sucitorul si fiecare foaie se coace pe dosul tavii. Se pun la rece, la final.
Crema de vanilie: galbenusurile impreuna cu zaharul si un praf de sare se amesteca pana ce devin cremoase. Se incorporeaza si amidonul, peste care se toarna putin care putin laptele. Compozitia se pune pe foc. Se lasa la fiert pana ce ajunge la constenta unei budici. La final se adauga esenta de vanilie si zaharul vanilat. Se trage de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin dupa care se incorporeaza untul. Se da la rece.
Jeleul de fructe: Apa si zaharul se pun pe foc si se lasa la fiert pana se topeste zaharul.Se adauga untul, iar la final se pun fructele. Se lasa sa fiarba impreuna cca 5 minute pana ce fructele isi lasa din culoare, savoare...amidonul se dizolva in putina apa rece, se pune peste fructe si se mai lasa la fiert pana capata consistenta. Nu am folosit niciun alt adaos de arome.
Asamblarea: pe o tava se pune o foaie de foietaj de baza, peste ea se pune o parte de crema de vanilie, peste aceasta jeleu de fructe, se pune a doua foaie, crema, jeleu si a treia foaie, crema, jeleu. De-asupra se pun ( optional) stelute de zahar.