O prajitura fara coacere, dar delicioasa, trebuie facute in dubla compozitie, pentru noi a fost prea putina Reteta am gasit-o mai demult tot aici pe Bucataras :) Reteta si aici- http://noiinbucatarie.ro/desert-rapid-cu-biscuiti/
Mai intai preparam 200 ml cafea mai slaba si o lasam la racit.
Intre timp preparam budinca de vanilie in felul urmator: punem 200 ml lapte la fiert.
3 galbenusuri de ou le batem si le amestecam cu 3 linguri de zahar, 2 linguri de faina si 100 ml lapte si omogenizam bine pana devine o pasta. Adaugam aceasta pasta peste laptele fiert si lasam in continuare pe foc mic pana cand se ingroasa mestecand continuu.
Inmuiem biscuitii in cafea si punem pe fundul vasului. Adaugam crema, iar deasupra mai punem un strat de biscuiti inmuiati in cafea ( nu foarte mult ca se vor rupe).
Se da la rece pentru 1-2 ore.
Inainte de a servi, se pudreaza cacao deasupra prajiturii.
Pofta buna!
1
Se pot adauga diferite esente.
2
Crema se poate face si de ciocolata
3
Biscuiti pot fi insiropati si in compot.